Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 400 g ricotta
» 1 egész tojás
» 3-4 ek liszt
» 1 maréknyi reszelt parmezán sajt
» 2 maréknyi rukkola
» só3-4 ek olívaolaj
» paradicsomsalátához
» 1 maréknyi rukkola
» 4 érett paradicsom
» 1 kisebb piros chili paprika
» só
» extra szűz olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
2.Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
3.Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés / tipp:

4.Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.
0 komment 0 ember kedveli dorcih
2012.03.31 17:46
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálban kikeverjük, egészen finomra, rukkola magában, megtiszított paradicsomokat, felaprított rukkolát, serpenyőt felforrósítunk, lapát segítségével, másik felüket, ricottalepénykék, masszakupacokat, paradicsomhúst, paradicsomokat, felforrósítunk, chilipaprikát, Előmelegített, eltávolítjuk, megfordítjuk, megtiszított, aranyszínűre, segítségével, meglehetősen, olívaolajjal, meglocsoljuk, Lefóliázzuk, elkészítjük, olívaolajon, felaprított, evőkanálnyi, félbevágjuk, csumájukat, paradicsom, hozzáadjuk, hozzáadjuk, részletben, ricotta, egész tojás, liszt, maréknyi rukkola, só3-4 olívaolaj, paradicsomsalátához, maréknyi rukkola, érett paradicsom, kisebb piros chili paprika, extra szűz olívaolaj,
Krumplipüré pinkben
0 komment 3 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Omlós sajtos -Kefíres pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Túrós-barackos-kakaós szelet
0 komment 1 ember kedveli
Sült hekk
0 komment 7 ember kedveli
Kelbimbós tepsis hús
0 komment 4 ember kedveli
Habos diós csiga !
2 komment 7 ember kedveli
Bárányhúsos csorba.
1 komment 4 ember kedveli
Indiai csirke rizzsel
1 komment 2 ember kedveli
Baconbe göngyölt csirkemáj...
0 komment 10 ember kedveli
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.